31 Mart 2015 Salı

Okuma Etkinliği: Şansını Dene (The Coincidence #1) - Jessica Sorensen | Yorum + Alıntılar + Çekiliş


KİTAP KÜNYESİ:
Orijinal Adı: The Coincidence of Callie and Kayden
Seri: The Coincidence (#1)
Yayınevi: Pena Yayınları:
Sayfa Sayısı: 346
Türü: Yeni Yetişkin - Romans -Çağdaş
Goodreads | D&R 


ARKA KAPAK


Şans hiç kapını çalmayacak sanırsın ama bir gün çalarsa "şansını dene" ve onu geri çevirme!


Kayden hayatındaki acılara karşı sessiz. Elinden gelse kendini 
hayatın akışına bırakacak ama acıları ne yazık ki hep onun peşinde. Bir gece her şeyin sonuna geldiğini düşünürken onu bu acılarından kurtarabilecek bir kurtarıcı çıkar karşısına: Callie. 


Callie hiçbir zaman şansa inanmaz çünkü on iki yaşında yaşadığı 
trajik bir olaydan sonra hayat onun için hiç de kolay değildir. Yaşadıklarını bir yandan unutmaya çalışırken bir yandan da kimseyle paylaşamaz. Altı yıl sonra bu travma onu tüketecek noktaya geldiğinde bir kurtarıcı çıkar karşısına: Kayden.



Bu tarz romans kitaplarında yakışıklı erkeğin gelip son dakika gelip kızı kurtarmasına alışkınız. Fakat bu kitapta işler öyle yürümüyor. Evet, yakışıklı bir çocuk var tabii ki, ama bu kez kurtarılan kişi de o.

Callie 12 yaşındayken hayatında dönüm noktası olarak adlandırabileceği bir olay yaşadıktan sonra, tamamen değişiyor. Eskiden olduğunun tam zıttı bir kişi oluyor; kısacık modelsiz kesilmiş saçlar, anoreksikmiş gibi zayıflık, korkunç görünmesine sebep olan simsiyah göz kalemi, çuval bolluğunda kıyafetler... Callie kasıtlı olarak tüm kalabalık alanlardan uzak durmaya, kimseyle yakın olmamaya dikkat ediyor. Bir gece annesinin ısrarı üzerine abisini gittiği bir partiden çağırmak için, aile dostları Owens'ların evine gitmek zorunda kalıyor.

Owens'ların oğlu Kayden'ı babasıyla tartışırken görünce, önce sessiz bir şekilde izliyor. Fakat sonra babasının Kayden'a şiddet uygulamaya başladığını görünce, Callie daha fazla sessiz kalamayıp araya giriyor.

Kayden her zaman etrafında insanların olmasına alışkın bir çocuk. Evleri birçok partinin merkezi, kızlar onun delisi... Fakat, işlerin gerçek yüzü dışarıdan görüldüğü gibi mi dersiniz? Hiç sanmam. Kayden o geceyi, okuldaki tuhaf kız Callie'nin onu kurtarışını unutamıyor. Ve hep bir şekilde ona teşekkür etmek istiyor ama bunu nasıl yapacağını bilmiyor.

Aylar sonra Kayden üniversitenin kampüsünde atılan bir topu tutmak için koşarken bir kızın üzerine düşüyor. Şu işe bakın, bu kız Callie olmasın mı?! Olsun tabii ki! Ama bu kız, Kayden'ın Callie'yi son hatırladığı haline hiç benzemiyor; bu kız çirkin ve bol kıyafetler giyip, kara göz kalemi çekmiyor, dahası bu kız artık saçlarını da kısacık kesmiyor!

Kitabın konusu genel olarak böyle; aslında bu iki sorunlu karakterin problemleri kitap boyunca hep ön planda fakat size şimdi bunları anlatırsam tüm tadını kaçırmış olurum. O yüzden... :D

Kitapta anlatılan hikayeyi çok sevdim; çünkü gerçekti. Yani, hikaye tabii ki kurgusaldı. Fakat yazarın ele aldığı konu, günümüzde o kadar çok insanın başına gelen bir konu ki bu onu benim gözümde gerçek kılıyor. Karakterlerin işlenişi, duygularının okura yansıtılması gerçekten başarılıydı; ne var ki, açıkçası ben Kayden'ın babası hakkında daha çok bilgi almak isterdim. Bu adam neden böyle? Çocuklarına neden böyle davranıyor? Bu soruların cevaplarını kitapta biraz daha detaylı işlenseydi daha güzel olurdu bence.

Karakterlerin arasındaki romantizm de hoşuma gitti; okuduğum en iyi romantizmdi diyemem ama, birçok kısımda suratıma gülücük koymayı başardılar.

Karakterler demişken, kitapta Callie'nin en yakın arkadaşı Seth çok ilgi çekici bir karakterdi. Yazarın kitabında bir eşcinsel karaktere yer vermesi hoşuma gitti açıkçası. Bunun dışında, Kayden'ın eski sevgilisi Diasy, kitabın gıcık bir karakteri olmasına rağmen umarım ikinci kitapta onu daha fazla görürüz dememe sebep oldu. Özellikle Callie ile yüzyüze gelseler nasıl bir sahne ortaya çıkar diye merak etmeden duramıyorum.

İkinci kitap demişken, bu kitap baya heyecanlı bir yerde bitti. İkinci kitabı çıkarmak için fazla beklemezler umarım.

Ayrıca, Pena Yayınları'na katkılarından; Kitapların Senfonisi'ne etkinlik afişimiz, takvimimiz ve ön okumamızı hazırladığından; Romantik Optik'e de aşağıdaki alıntıları hazırladığından; ve hem Beyza'ya hem de Büşra'ya etkinlik boyunca beni çektiklerinden (hiçbir şeyin nasıl yapıldığını bilmiyorum!) dolayı çok teşekkür ederim. Onların da yorumlarına göz atmayı unutmayın!


***

ALINTILAR




***




***




***

4 PUAN: Güzeldi, okumanı öneririm.
Sorunlu karakterler okumayı seviyorsanız, hiç durmayın en yakın kitapçıya gidin. Hatta vazgeçtim, aşağıdaki çekilişimize katılın kitap ayağınıza kadar gelsin. :D




a Rafflecopter giveaway




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder