7 Şubat 2018 Çarşamba

Dizi Önerisi: That '70s Show


    Merhabalar!

  Bugün bir değişiklik yapıp dizi hakkında konuşacağım. Size harika bir gençlik komedisi önereceğim. Aslında sadece gençlere değil, her yaşa hitap edebileceğini düşünüyorum. Çünkü ana karakterlerin arasında orta yaşlı ebeveynler de var. Neyse, lafı uzatmadan size bugünün starını takdim edeyim: That '70s Show.

   Dizi '70'lerin Wisconsin'inde geçmesine rağmen aslında '98-'06 yılları arasında çekilmiş. Merkezde lise öğrencisi 18 yaşındaki Eric Forman'ın ailesini ve arkadaşlarını konu alıyor ama her karaktere yeteri kadar zaman tanınıyor.

  Eric bildiğiniz klasik lise öğrencisi. Anne babasının yanında iyi çocuğu oynuyor, aşağıda bodrum katında arkadaşlarıyla ot içiyor ama özünde serseri bir çocuk değil, sorumluluklarının bilincinde. Fakat despot babası Red Forman'ın gözünde hiçbir zaman için yeteri kadar iyi değil. Böyle anlatınca dram konusu gibi oldu ama inanın değil, Red ve Eric arasındaki diyaloglar en sevdiklerimin başında yer alıyor.

Sırasıyla: Fez, Donna, Eric, Hyde, Kelso, Jackie.

  Sonra sürekli evsizmiş gibi Eric'in bodrum katında takılan arkadaşları var:

  Donna: Forman'ların komşularının kızı, Eric'in çocukluk arkadaşı ve hoşlandığı kız. Grubun en aklı başında, mantıklı olanı. Genelde herkes saçma yorumlar yaparken Donna "Guys..." diye başlar ve mantıklı bir şeyler söyleyip diğerlerinin aklını başına getirir. Eric ile birlikte grubun Angelina Jolie & Brad Pitt'idirler (diyecektim ama ayrıldıkları aklıma geldi...).

 Hyde: Grubun nihilist kötü çocuğu. Babası firari, annesi alkolik, Hyde isyankar ruhlu. Hedeflerimden biri onun umursamazlık ve sarcasm seviyesine ulaşmaktır. Kendisi hiçbir şey hissetmediğini iddia eder ama diziyi izledikçe sizi tam tersine ikna edebilme becerisi vardır. Bu tip grup arkadaşları konu alan komedi dizilerinde favori karakter seçseydim, Hyde favori karakterim olabilirdi.

  Kelso: Kelso'yu hangi kelime en iyi şekilde tanımlar diye düşününce aklıma "saf salak" ve "çapkın" kelimeleri geliyor. Hakaret anlamında söylemiyorum ama cidden Kelso bir saf salak, arkadaşlar. Bir de aşırı çapkın olunca, ortaya harika sahneler çıkıyor. Katıla katıla güldüğüm sahneler...

  Jackie: Kelso'nun sevgilisi, amigo takımının kaptanı, zengin ailenin el bebek gül bebek büyütülen prensesi... Kısacası şımarık, egoistik, sığ (ben demiyorum kendi diyor) queen bee. Queen bee dediğime bakmayın, kötü kalpli olanlardan değil, çok sadık ve harbi kızdır aslında kendi çapında. Sevdikleri için yapmayacağı şey yoktur, kendi çapında...

  Fez: Sanırım Hindistanlı olan, aksanlı değişim öğrencisi. Amerika hakkında bilmediği çok şey var, yavaş yavaş öğreniyor. Bazı ilklerini, ilklerini yaşayabileceği en iyi grupla yaşıyor. Saf bir tarafı var ama bu biraz da Amerika'yı ve kültürünü çok tanımıyor olmasından geliyor. Ortaya güzel sahneler çıkarıyor.

  Ayrıca Eric'in annesi Kitty var. Evcimen, fedakar hatta biraz "aman ağzımın tadı bozulmasın" tarzı bir karakter. Sinirini genelde sarcasmı ile ya da mutfak işleriyle geçiştirmeye çalışır. Red ile olan dinamikleri izlemeye değer. 


  Dizi ortalama 24 bölümlük 8 sezondan ve her bölüm de yaklaşık 22 dakikadan oluşuyor. Ben henüz 3. sezonunun sonuna geldim. Bazen haftalarca izlemiyorum ama oturduğumda fark etmeden sezonun yarısına geldiğim oluyor. Benim için, moralimin bozuk olduğu zamanlar, gergin olduğum zamanlar ve ya dizi izlemek için yarım saatten fazla zamanımın olmadığı zamanlar için ideal bir dizi. O yüzden hemen bitirmek gibi bir niyetim yok, akışına bırakıp canım istediğinde izlemek çok güzel oluyor. Bir de, bir bölümü anlamak için öncekini hatırlamana gerek yok, dolayısıyla aradan ay geçse de tekrar izlemek istediğinde adapte olma sorunun olmuyor. 

  Kısacası friends tarzında (gerçi friends 20'lerinde olan karakterleri merkez alıyordu, buradakiler ergen) bir dizi arıyorsanız That '70s Show tam size göre. Yalnızca burada ebeveynler de biraz daha işin içine dahil oluyor. Dolayısıyla aileyle de izlenilebilecek, genç/yetişkin herkese hitap edeceğini düşündüğüm bir seri.

  Daha da kısaca, izleyin. Pişman olmazsınız. Önerdiğim dizilerin beğenilmediğini henüz duymadım. Ve size bir sır vereyim... sevmediğim insanlara sevdiğim dizileri önermem. ;)

  Sağlıcakla kalın! 

Zeynep Ebrar

4 yorum:

  1. Böyle dizileri seviyorum, bunu bilmiyordum, başlayabilirim :)) Teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  2. Yeni açtığım kişisel bloğuma desteğinizi ve önerinizi bekliyorum! Sevgiler.B
    www.benirva.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, blogunuzu ziyarete geldim. Benim blogumu yorum ve ziyaretinizle desteklerseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba.Oldukça kaliteli bir blogunuz var sizi takibe aldım.Zaman ayırmak isterseniz sizi de yeni açtığım blogumu takip etmeye davet ediyorum.Sağlıcakla Kalın.

    https://hepfragmanizle.blogspot.com/

    YanıtlaSil