15 Nisan 2014 Salı

Kitap Yorumu: Fangirl - Rainbow Rowell

Kitabın Adı: Fangirl
Yazarı: Rainbow Rowell
Sayfa Sayısı: 445
Yayınevi: -Türkçe baskısı yok-
Goodreads Puanı: 4.22

Herkese Merhabalaaar!
Öncelikle, kısa bir süredir blog'a giremedim, çok üzgünüm. Sınavlar ve ödevler üst üste gelince kitap okumaya ayırdığım süre dahi azaldı diyebilirim. Ama neyse ki, iki güne sınav ve ödevler kalmayacak ve blog'u daha sık güncelleyeceğim! :)

Beni Fangirl'e çeken şey ismi oldu. Goodreads'te ilk gördüğümde merak edip yorumlara falan bakmıştım ve okunacaklar listeme eklemiştim, ama daha önce hiç İngilizce kitap okumamanın verdiği çekinmeyle, çevirisi çıkınca okurum demiştim. Bir süre önce artık İngilizce kitap okumaya bir yerlerden başlama konusunda kendimi zorladım ve dili fazla ağır olmadığı için Fangirl'e başladım. 

Kitabın konusundan bahsetmek gerekirse; kitap, tüm dünyası Simon Snow olan, gece gündüz bu seri hakkında fan-fic'ler yazan, ve yazdığı fan-fic'ler binlerce kişi tarafından takip edilen Cath'in üniversiteye başlaması ve tüm bunlara alışırken yaşadığı zorluklar üzerine kurulu. Cath özellikle şimdiye kadar hiç ayrılmadığı ikizi Wren üniversitede onunla aynı odada kalmak istemediğini söylediğinde üniversiteye alışmanın çok zor olacağını anlıyor.

Cath içine kapanık ve kimseye kolay kolay güvenemezken ikizi Wren üniversitenin ilk senesini partilerde sarhoş olarak geçirebilecek kadar sosyalleşiyor. Bunların üzerine, onları 8 yaşlarındayken terk eden anneleri tekrar kızları ile arasını düzeltmeye çalışıyor ve Cath bu konuda Wren kadar hevesli değil. Tüm bunlar Wren ile aralarını bozuyor ve Cath hiç tanımadığı bir çevrede garip bir oda arkadaşı, Reagan ve uzun bir süre için onun erkek arkadaşı zannettiği, zamanının yarısını Cath ve Reagan’ın odasında geçiren Levi ile kalıyor.

Evet, Levi… Cath’in deyimiyle “sürekli gülümseyen çocuk”. Nasıl sempatik bir şey anlatamam! Kendisi pek kitap insanı olmadığını söylemesine rağmen sevdim onu. ^_^ Sınavı için okuması gereken kitaba odaklanamayınca, Cath tüm gece oturup kitabı onun için sesli okuyor. Ama Cath bu geceki yakınlaşmalarına hazır değil! Evet, Levi çok hoş bir çocuk ama, o evinde partiler veriyor, sigara içiyor ve muhtemelen Cath’den birkaç yaş büyük. (Hiç de aşılamayacak sorunlar bunlar,Cath. (!) ) Cath kendi deyimiyle ise her şeyden korkan bir anti-sosyal.

Tüm bunların yanı sıra, iki kızı da başka bir şehre gittiği için Cath’in babası Arthur’un, annelerinin gitmesiyle seneler önce başlayan sinir bozukları başlıyor. Ve Cath babası için o kadar endişeleniyor ki, okulu dahi bırakmayı düşünüyor.

Kitap tam bir genç-yetişkin kitabı. Ailesel sorunlarının yanı sıra, ilk aşka da çok güzel değiniyor. Levi ve Cath’in arasındaki ilişkiye çok saftı, aşık olmamak elde değil. Çok tatlılardııı!

Bir de, benim gibi fangirl’lerin hayatlarına uzaktan bakmalarını sağlıyor biraz (Levi kısmından bahsetmiyorum, keşke her fangirl’ün Cath gibi Levi’ı olsa! :’( ). Okurken çoğu yerde kendimden bir şeyler buldum diyebilirim.

Umarım kitabın Türkçe baskısı da çıkar. Eğer çıkarsa, çok sevileceğine eminim.


ALINTILAR

And I don’t have a weird thing with Simon Snow,” Cath said. “I’m just really active in the fandom.” 
“What the fuck is ‘the fandom’?” 
You wouldn’t understand,” Cath sighed, wishing she hadn’t used that word, knowing that if she tried to explain herself any further, it would just make it worse. Reagan wouldn’t believe—or understand—that Cath wasn’t just a Simon fan. She was one of the fans.


 “Underneath this veneer of slightly crazy and mildly socially retarded, I'm a complete disaster.” 


Tomorrow and tomorrow and tomorrow, he said.


“To really be a nerd, she'd decided, you had to prefer fictional worlds to the real one.” 


I choose you over everyone.


“Real life was something happening in her peripheral vision.” 


5 PUAN: İşte bu kitap mükemmelliğin tanımı! Kesinlikle okumalısın!
Yazarın anlatımı çok güzeldi, hikaye çok güzeldi, karakterler sevilesiydi. Okumaktan zevk aldığım bir kitaptı. Umarım Türkçe baskısı da çıkar. Hatta, yazarın diğer kitabı Eleanor & Park'ı da okuma listeme ekledim .:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder